Zavod GEA predstavlja zaradi svojega holističnega pristopa v slovenskem prostoru še vedno hkrati svojo unikatnost, a tudi univerzalnost. S svojim posebnim namenom in pomenom odpira vrata inkluziji in participaciji zaposlenih, implementaciji novih socialnih, edukativnih in inovativnih modelov, ki jih s svojo navdihujočo zgodbo uspešno povezuje na najbolj elementarni človeški ravni z izsledki znanosti s področja vpliva hrane na naše zmožnosti ter ohranjanje vitalnosti in dobrega počutja.

V našem zavodu dajemo prednost zaposlovanju invalidnih oseb z odločbo o zaščitni zaposlitvi, ki jim omogoča socialno in ekonomsko neodvisnost. Zavod kot pravni subjekt, seveda številnim podjetjem v ožji in širši lokalni skupnosti poleg svojih storitev, ponuja tudi možnosti koriščenja kvote, ki jih predpisuje področje predpisov zaposlovanja invalidov v Republiki Sloveniji.

Zavod GEA, zavod za usposabljanje in zaposlovanje invalidov je registriran kot zaposlitveni center, neprofitni zavod z družbeno odgovornostjo.